Reuzenpanda's kijken in Ouwehands Dierenpark

B&B Op 18 juni 1932 gingen de poorten van Ouwehands Dierenpark Rhenen voor het eerst open voor publiek. Het dierenpark is opgericht door C.W. Ouwehand, die samen met zijn broer in Rhenen een sigarenfabriek was begonnen. Tabak van de sigaren, begon Ouwehand in 1919 een kippenfarm. En van een kippenfarm naar een dierentuin is toch een kleinere sprong dan van een sigarenfabriek naar een dierentuin.

 

De kippenfarm trok bussen vol publiek, veelal agrariërs, naar de Grebbenberg. Tussen de kippen door liepen er ook pauwen rond, fazanten en wasbeertjes. Juist voor die vreemde dieren bleek grote belangstelling te bestaan. Om een lang verhaal kort te maken: Ouwehands Dierenpark is sinds jaar en dag een groot succes.

 

De afgelopen decennia is het terrein uitgedijd tot 22 ha. De wasbeertjes van weer hebben plaats gemaakt voor reuzenpanda's, zeldzame witte leeuwen, ‘talloze apen,  ijsberen, beren en giraffen. Vanuit B&B Achter 't Dorp ben je binnen tien minuten bij Ouwehands Dierenpark. Meer informatie vind je op www.ouwehand.nl